WODR BEZPŁATNA KONFERENCJA

Konferencja
pt.: Przetwórstwo żywności w ramach RHD: Nowe technologie produkcji i ich wpływ na jakość i bezpieczeństwo produktu
27 listopada 2024 r. godz. 9:00
Webinarium


PROGRAM KONFERENCJI:


09:00 – 09:05 Powitanie uczestników i otwarcie konferencji
dr Justyna Winiarska – Dyrektor Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

09:05 – 09:15 Omówienie celu i zakresu webinarium
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

09:15 – 10:15 Rolniczy handel detaliczny – podstawowe informacje i przepisy prawne
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

10:15 – 10:45 Pozyskiwanie olejów tłoczonych z różnych nasion oleistych na prasach ślimakowych w gospodarstwach rolnych dr Sylwia Onacik-Gür – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

10:45 – 11:15 Parametry jakościowe stosowane w handlu ziarnem zbóż
dr Anna Szafrańska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

11:15 – 11:30 Przerwa

11:30 – 12:00 Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności fermentowanej
dr Beata Bartodziejska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

12:00 – 12:30 Innowacyjne produkty mleczarskie
dr Anna Okoń – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

12:30 – 13:00 Bezpieczne przetwórstwo mięsa w małej skali
dr Piotr Szymański – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

13:00 – 13:30 Podsumowanie i zakończenie konferencji
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami, postaramy się rozwiać wątliwości.

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

Skip to content